Årsmötet uppskjutet på obestämd tid

Eftersom det är olagligt att hålla sammankomster med fler än 8 personer och med hänvisning till:
”Lag (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor” har vi beslutat att skjuta upp årsmötet på obestämd tid.
I lagen om tillfälliga undantag finns möjligheten att göra avsteg från stadgarna parallellt med pandemilagen – vi gör en överförd tolkning för vår ideella förening (står eg. endast under egna stadgar).

Här finns senaste info om vad som gäller:

Förhoppningsvis kommer vi genom lättnader i regeln om max 8 personer kunna hålla årsmötet på plats vid bygdegården före den sista juni i år. Om inte lättnader införs till dess kommer vi att hålla årsmötet via epoströstning eller liknande.

Nuvarande styrelse sitter kvar som interimsstyrelse tills årsmötet kan hållas.

Föreningen behåller nuvarande räkenskapsår och årsmöteshandlingar skickas per epost och ytpost.
De finns även i menyn till vänster under ”Bygdeföreningen” och ”Årsmöteshandlingar”.
Spara dem till kommande årsmöte.

Ta hand om er och varandra och väl mött längre fram!!

/Styrelsen

OBS försäljare som ringer runt!

Det ringer en Dennis från Fiberguiden AB och erbjuder att Robin Eriksson kommer hem och informerar om inkoppling av fiber samt presenterar alternativ för bredbands- och TV-leverantör.
Detta bolag agerar på eget bevåg för att sälja tjänster år vissa leverantörer.
De har ingen koppling till IP Only.

För att ta del av hela utbudet av leverantörer klicka på länken nedan och fyll i din adress.

OBS NYTT DATUM ÅRSMÖTET!!!

Styrelsen har beslutat att skjuta fram årsmötet till:

LÖRDAG 27 MARS KL. 13.00

Årsmötet hålls utomhus vid Stjärnviks bygdegård.

Föreningen bjuder på korv.

Årsmöteshandlingar skickas ut i början – mitten av mars.

Eventuella förslag till årsmötet lämnas som motion till styrelsen per ytpost eller epost senast den 1 mars så att vi hinner behandla den och skicka med i årsmöteshandlingarna. Skiv en motion per förslag.
Tänk på att avsluta motionen med ett tydligt förslag som årsmötet kan rösta på.

Medlemsavgift 2021

Dax för medlemsavgiften för år 2021.

Sätt in 100 kr /person på bg 821-2979

Barn under 18 år är medlemmar gratis men meddela namn och födelseår då de bidrar till vårt föreningsstöd.

Meddela också ny/ändrad epostadress till sanna@ihrefjord.com eller 072-964 21 72

Julfest med grillning och tipspromenad

Det blev bra väder ändå och trevligt sällskap vid bygdegården som julfest.

Tretton människor och fyra hundar bevistade korvgrillningen.

Tipspromenaden på temat natur genomfördes nästan mangrant.

Barbro Wahlberg utropades till segrare med 12 av 12 före Ulla och Calle på 11 rätt.

Barbro hade efter genomgången av svaren gissat på att hon hade 11 rätt och väl hemma såg jag att det stämde….

Eftersom Ulla och Calle jobbade i lag låter vi väl Barbros vinst kvarstå välförtjänt?

GRATTIS TILL ALLA!!

dav

Julfest 10e januari 2021

• Den traditionella julfesten blir lite icketraditionell i år.

Istället för fest inne ordnar vi korvgrillning och tipspromenad utomhus.

Drop-in mellan kl. 13 och 15 den 10 januari 2021 på gården vid Stjärnviks bygdegård.

Ta med egen penna!

Välkomna önskar styrelsen!

BYGD OCH BRUK nr 9!

Finns att köpa hos:
Sune i Bockhammar,0222-260 60, Calle i Kedjebo 070-675 18 85 och hos mig, Titti, i Åhammar (Gunnilbo 16) 070-612 83 86.
Jag åker runt i Gunnilbo till helgen 28-29 november och knackar dörr med Bygd o bruk nr 9 samt några upplagor av nr 8.
Sune har även en upplaga av tidigare nummer, 1-8, för dig som ännu inte haft möjlighet att bekanta dig med Bygd och Bruk.
Pris 100:-/st, varav 70:- går till vår bygdeförening.
Bilden kan innehålla: himmel, träd och utomhus

Nr 9 av Bygd & bruk på G

Ur innehållet:
  • Indelta soldater på rote nr 63 Godkärra
  • Min hembygd, en liten plats där jag växte upp Sör Naddebo
  • Byn som försvann
  • Gentlemän på 100-årig bild
  • Förr en centralort – nu en insomnad by
  • Avrättning Bockhammar
  • Annelunda
  • Pappas Karmansbo
  • Min barndoms julfirande i Heds prästgård
  • Vi minns Stjärnviks från förr
  • Riddarhyttan
  • Å i öle ä e å
  • När farfar och morfar var ung
  • Byn som en gång hade både skola, mack och Elimkapell
  • Skinnsbergspojken föll ned i kraftverksintaget och var nära döden i vattensuget
  • John Carlsson med ESSO-macken
  • Vad skall jag skriva om i kväll? Dikt av Oskar Åkerberg
Nr 9 beräknas klart mot slutet november. Kommer info när den är klar.
Köp hos Sune Karlsson, Bockhammar, tel 0222-26060.
Även tidigare nummer, 1-8, finns att köpa. Pris 100:-/ st
Pengarna går till Stjärnviks Bygdeförening.

Inställda aktiviteter

Vi i styrelsen för Stjärnviks bygdeförening har igen fattat det tråkiga beslutet att ställa in kommande aktiviteter av försiktighet och genom att många ändå inte kan/bör delta i aktiviteterna på grund av Covid 19.
Det blir därför varken kräftskiva eller berättarkväll i bygdegården i år.
Vi hoppas att alla klarar sig från smitta.
Varma hälsningar från styrelsen!